Sluiten
Esthetische tandheelkunde
Esthetische tandheelkunde
Esthetische tandheelkunde
Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

U wilt genieten van een stralende en witte lach, maar u bent nu niet tevreden over de stand, kleur of vorm van uw tanden? Vraag uw tandarts dan om advies, er zijn diverse mogelijkheden om uw gebit te verfraaien. Dit noemen wij esthetische tandheelkunde. Uw tandarts maakt voorafgaand aan de behandeling een behandelplan dat is afgestemd op uw wensen en behoeften. Welke behandeling het meest geschikt is, is afhankelijk van uw algemene mondgezondheid.

Orthodontie (beugel)

Als u ontevreden bent over de stand van uw tanden, dan is orthodontie een belangrijke oplossing om uw tanden en kiezen in de juiste rechte stand te krijgen. Het hebben van rechte tanden geeft u meer zelfvertrouwen én bevordert bovendien de gezondheid van uw tanden. Wilt u meer weten over orthodontie? Klik hier.

Facings

Met facings kunt u kleine standafwijkingen of verkleurde tanden corrigeren. Dit zijn dunne porseleinen of composiet schildjes die op uw tanden geplaatst worden. Met facings kunnen we ook afgebroken hoekjes of kleine spleetjes tussen uw tanden onzichtbaar maken. Het resultaat? Een stralende en natuurlijke lach!

Tanden bleken

Uw tanden en kiezen kunnen door de jaren heen verkleuren. Dit kan bijvoorbeeld komen door het gebruiken van koffie, thee, sigaretten of medicijnen. Wilt u graag witte tanden? Ons team kan u informeren welke bleekmethode voor u het meest geschikt is. De meest gebruikte betreft het zogenaamde thuisbleken: u krijgt dan van uw tandarts malletjes op maat gemaakt met een blekende gel en de behandeling duurt één tot twee weken. De malletjes kunt u bewaren en na enige tijd weer opnieuw gebruiken.

DSD (digital smile design)

Soms zijn de problemen of de wensen niet in oogopslag duidelijk te maken en dan is het beter om een uitgebreid plan op te stellen; met behulp van nieuwe technieken gebaseerd op kleurenfoto's en een digitale planning kan toegewerkt worden naar een eindresultaat dat vaak digitaal maar ook met een proefopzet 'uitgeprobeerd' kan worden. 

Wilt u meer weten over esthetische tandheelkunde en de mogelijkheden om uw gebit te verfraaien? Neem dan contact met ons op.

Onze behandelingen

Bij Tandheelkundig Centrum de Drietand staat uw mondgezondheid voorop en daar is onze praktijk ook helemaal op ingericht. Zo wordt u uitsluitend door gediplomeerde en deskundige medewerkers behandeld, zijn al onze behandelkamers uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en werken wij volgens de nieuwste behandelmethodes. 

Vragen over behandelingen: Patientenfolders Ivoren Kruis kunt u hier downloaden.