Sluiten
Implantologie
Implantologie
Implantologie

Implantologie

De enige praktijk in Maastricht en omgeving met 2 geregistreerde NVOI implantologen!

Als er tanden of kiezen ontbreken, of als de wortels van uw tanden en kiezen ook zijn aangetast, dan kan de tandarts door middel van implantaten uw gebit verbeteren. Een implantaat is een titanium-‘schroefje’ dat in het kaakbot geplaatst wordt. Een implantaat vervangt als het ware de wortel van uw tand of kies. Vervolgens kan er op het implantaat een kroon geplaatst worden. Heeft u geen eigen tanden meer of meerdere implantaten nodig? Dan is een klikgebit vaak een oplossing. In het Nederlandse zorgstelsel wordt dit vaak volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Uw eerste afspraak bij de implantoloog

Voordat de behandeling start, wordt uw mond grondig onderzocht. Ook hierbij maken we gebruiken van de nieuwste inzichten en technieken. Met röntgenfoto’s en een CBCT-scan krijgen we een driedimensionaal beeld en de implantoloog onderzoekt uw kaakbot en tandvlees, op deze manier kunnen we het implantaat vaak al virtueel plaatsen. Soms zijn gebitsafdrukken of een mondscan nodig voor een proefopstelling. Vervolgens maakt de implantoloog in overleg met u een behandelplan en bespreekt hij ook het bijbehorende kostenplaatje met u.

De behandeling

Het plaatsen van één of meerdere implantaten gebeurt onder plaatselijke verdoving. De behandeling is dus vrijwel pijnloos. Zodra de verdoving goed is ingewerkt, boort de implantoloog een gaatje in uw kaakbot, waarin het implantaat wordt geplaatst. Vervolgens wordt het tandvlees gehecht. Afhankelijk van het type behandeling moet een implantaat na het plaatsen zes tot twaalf weken vastgroeien. In de tussentijd wordt vaak een tijdelijke kroonbrug of prothese geplaatst, die vervangen worden door de definitieve oplossing zodra het implantaat is vastgegroeid. Hierbij geldt: hoe uitgebreider de oplossing, hoe langer het behandeltraject duurt.

Materiaal implantaten

Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Titanium is een materiaal dat goed verdragen wordt door uw lichaam. De Drietand werkt uitsluitend met de wetenschappelijk-best-onderbouwde A-merken zoals Astra (Dentsply Sirona) en NobelBiocare. Een implantaat is in doorsnede 3 tot 5 mm breed en 6 tot 16 mm lang. De grootte wordt bepaald aan de hand van de plaats en de beschikbare ruimte in uw mond.

Wenst u meer informatie over tandimplantaten en mogelijke behandelingen? Neem dan contact met ons op.