Sluiten
Overige
Overige

Overige

Een overzicht van alle behandelingen die we (kunnen) uitvoeren zal nooit volledig compleet zijn, maar enkele van de overige mogelijke behandelingen zijn:

Snurkbeugels/MRA

Indien u last heeft van slaapapneu (ademstops/snurken tijdens uw slaap) kan dit serieuze gevolgen hebben, niet alleen voor uw nachtrust, maar ook voor uw algehele gezondheid. Tandarts Elza Tindemans is geregistreerd slaapdeskundige van de NVTS (Nederlandse Vereniging Tandheelkundige Slaapgeneeskunde). Middels (slaap-) onderzoek kan onderzocht worden of het aanmeten van een MRA/snurkbeugel voor u een oplossing is om deze problemen te verminderen.

Slijtagebehandeling/occlusie-herstel

In de loop van de jaren zullen uw tanden & kiezen afslijten, meestal gebeurt dit heel geleidelijk zonder veel klachten. Er zijn echter uitzonderingen: soms ontstaan door gebruik van b.v veel  zure producten (erosie), soms door parafuncties (b.v. knarsen/klemmen), of soms door een verkeerde beet/stand van uw tanden. Deze slijtage kan zo ernstig zijn dat dit het behoud van uw tanden en kiezen kan bedreigen. Belangrijk is het om dan in te grijpen: het opstellen van een uitgebreid behandelplan wordt dan noodzakelijk om zo te bepalen op welke wijze uw gebit weer hersteld kan worden. Tandartsen Pim Ruijpers & Elza Tindemans kunnen u hierbij helpen.

Parodontale chirurgie/apex-resectie

Bij uitgebreide tandvleesproblemen, parodontitis, zult u eerst door de mondhygiënist behandeld worden. In veel gevallen kan dit protocol al tot goede resulaten leiden. Soms blijven er echter diepe ruimtes over die het reinigen van de tanden/kiezen zeer lastig maakt. Behandeling door middel van een (kleine) chirurgische ingreep; zoals b.v de 'zero-flap' kan dan uitkomst bieden. Tandarts Dennis Pasmans kan deze behandeling verzorgen; evenals het behandelen van een restonsteking aan een wortelpunt. De zogenaamde apex-resectie.

Onze behandelingen

Bij Tandheelkundig Centrum de Drietand staat uw mondgezondheid voorop en daar is onze praktijk ook helemaal op ingericht. Zo wordt u uitsluitend door gediplomeerde en deskundige medewerkers behandeld, zijn al onze behandelkamers uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en werken wij volgens de nieuwste behandelmethodes. 

Vragen over behandelingen: Patientenfolders Ivoren Kruis kunt u hier downloaden.