Sluiten
Preventie

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor gebitsproblemen. Bij de Drietand helpen uw tandarts en de preventieassistente u bij het voorkomen van gebitsproblemen, zoals gaatjes en tandvleesproblemen. Tijdens uw periodieke controle bekijkt de tandarts de gezondheid van uw gebit en tandvlees. Ook maakt hij regelmatig tandfoto’s (bitewings) om gaatjes en andere problemen vroegtijdig op te sporen. Indien nodig wordt tandsteen verwijderd en krijgt u advies over het gezond houden van uw gebit.

Vrijwel al onze assistentes zijn opgeleid tot preventie-assistente, uniek in de regio en daardoor kunnen we met het hele team aandacht geven aan een gezond gebit.

Tips voor een gezond gebit

Een goede dagelijkse reiniging van uw gebit en juiste voedingsgewoonten helpen u uw gebit gezond te houden. Wij adviseren u om uw gebit tweemaal per dag gedurende drie minuten met fluoridehoudende tandpasta te poetsen (bij voorkeur met een elektrische borstel). Vergeet ook de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet en reinig uw tanden eenmaal per dag met behulp van flossdraad, tandenstokers of ragertjes.

Door verkeerde voedingsgewoontes kunnen gaatjes en erosie (het oplossen van het glazuur van uw gebit) ontstaan. Suikers veroorzaken gaatjes en zuren tasten het glazuur aan, met slijtage en mondklachten als gevolg. Wij adviseren maximaal zes ‘zoetmomenten’ per dag.

Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor uw gebit. Roken kan leiden tot verkleuringen van uw tanden en kiezen (gele tanden), een verminderde smaak, een slechte adem, ontstoken tandvlees en ontstoken kaakbot. Ook heeft u door te roken een grotere kans op het ontstaan van mondkanker en hart- en vaatziekten.

Onze behandelingen

Bij Tandheelkundig Centrum de Drietand staat uw mondgezondheid voorop en daar is onze praktijk ook helemaal op ingericht. Zo wordt u uitsluitend door gediplomeerde en deskundige medewerkers behandeld, zijn al onze behandelkamers uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en werken wij volgens de nieuwste behandelmethodes. 

Vragen over behandelingen: Patientenfolders Ivoren Kruis kunt u hier downloaden.