Sluiten
Prothese

Prothese

Mist u één of meerdere tanden of kiezen? Dan kan een volledige prothese of deel prothese noodzakelijk zijn om uw gebit weer goed te laten functioneren én er mooi en natuurlijk uit te laten zien. Een volledige prothese wordt ook wel vaker een kunstgebit genoemd. Dankzij de vergevorderde techniek kunnen wij uw kunstgebit laten uitzien én laten aanvoelen als uw eigen tanden.

Er zijn verschillende soorten protheses:

1) Een volledige prothese.

Als u geen eigen tanden en kiezen meer in uw boven- en/of onderkaak heeft, dan biedt een volledige prothese vaak de oplossing. U kunt kiezen uit een uitneembare prothese en een vaste prothese. Bij de vaste prothese, wordt de prothese bevestigd aan implantaten en dit geeft u meer stevigheid en comfort dan de uitneembare prothese. Overlegt u met uw tandarts welke oplossing voor u het beste is.

2) Een gedeeltelijke prothese 

Uw eigen gezonde tanden worden gebruikt als basis ter bevestiging van de prothese. Er zijn twee soorten gedeeltelijke protheses: een kunststof prothese en een frameprothese. Uw tandarts adviseert u graag welke tandprothese voor u het meest geschikt is.

Wenst u meer informatie over tandprotheses en mogelijke behandelingen? Neem dan contact met ons op.